Antena 3 CNN Actualitate Ce pantofi purta, de fapt, eleva care a susținut bacalaureatul desculță: ”Atârnau niște mini-cărți din ei"

Ce pantofi purta, de fapt, eleva care a susținut bacalaureatul desculță: ”Atârnau niște mini-cărți din ei"

Eleva de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, din Capitală, care a fost obligată să susțină proba de Limba și literatura română de la Bacalaureat 2023 desculță, purta un brand de încălțări extrem de popular printre adolescenți.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Tânăra s-a prezentat, luni, 26 iunie, la proba de Limba și literatura română, încălțată cu pantofii sport firma Off White, brand care face furori între tinerii din Capitală.

O pereche de pantofi de genul acesta, care poate depăși 700 de euro, are niște semne distinctive, elemente de brand. Mai exact, niște bucăți de material textil, patch-uri cu logo-ul, un motto și alte detalii de brand. Profesorii au considerat însă că din pantofi "ieșeau niște hârtii mici", scrie observatornews.ro.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, Florian Lixandru, a explicat episodul marţi la audierea din Comisia pentru învăţământ a Senatului.  

Acesta susține că eleva nu a fost percheziționată și a decis singură să se descalțe. Potrivit acestuia, cel mai probabil tânăra s-ar fi temut că nu va fi lăsată în examen şi a decis să renunţe la adidaşi pe durata probei. 

"Nu s-a făcut nicio percheziţie. Am avut o situaţie în care o elevă avea o pereche de adidaşi în care atârnau nişte mini-cărţi cu anumite texte scrise pe acele cărticele. Dar nu a fost percheziție şi de bunăvoie a decis să se descalţe" a relatat Florian Lixandru. 

Subiecte în articol: Bacalaureat 2023 eleva
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Elena Mateescu, şefa ANM, anunță ploi însemnate și frig, în mare parte din țară