Antena 3 CNN Actualitate Elevii care primesc tablete gratis, trebuie să le dea de fapt înapoi! Orban: ”Nu se dau definitiv familiilor, ne este foarte greu”

Elevii care primesc tablete gratis, trebuie să le dea de fapt înapoi! Orban: ”Nu se dau definitiv familiilor, ne este foarte greu”

Tabletele promise gratis pentru copiii care nu au posibilități să facă școală online nu se vor da definitiv elevilor, ci într-o formă de comodat. Cei mici trebuie să le returneze, dacă nivelul de răspândire al virusului din localitatea respectivă scade.

de Andreea Cigolea    |   

 

”Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, spune Ludovic Orban.

El a reamintit că sunt fonduri prevăzute pentru autoritățile locale și unitățile școlare în acest sens.

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că licitațiile la nivel național prin derulate prin ONAC au niște proceduri impuse de legislația europeană.

„Ne este foarte greu. De unde să știm noi că o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta - și este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel național”, conchide premierul.

Subiecte în articol: Ludovic Orban tablete online
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!