Antena 3 CNN Actualitate Erdogan declară război și fotbalului: 105 arbitri de fotbal, tuşieri şi observatori, concediaţi pe motiv că au susţinut lovitura de stat

Erdogan declară război și fotbalului: 105 arbitri de fotbal, tuşieri şi observatori, concediaţi pe motiv că au susţinut lovitura de stat

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a ordonat ca 105 arbitri de fotbal, tuşieri şi observatori să fie concediaţi, pe motiv că sunt susţinătorii clericului Fethullah Gulen, acuzat de Erdogan că ar sta în spatele tentativei de lovitură de stat, potrivit Daily Mail.

Conform sursei citate, Erdogan a ordonat ca 105 arbitri, tuşieri şi observatori de joc să fie demişi şi suspendaţi din funcţie. Aceştia sunt bănuiţi că au susţinut tentativa de lovitură de stat de luna trecută. Este o nouă măsură controversată luată de Erdogan, care este acuzat de Occident că se foloseşte de tentativa de lovitură de stat pentru a înlătura orice urmă de opoziţie.

Preşedintele Turciei acţionează pe toate fronturile şi presa străină susţine că mai mult de 60.000 de persoane au fost reţinute sau se află în stare de cercetare, sub bănuiala că au susţinut tentativa de lovitură de stat. Printre aceştia sunt militari, jurnalişti, judecători, procurori, profesori, dar şi simpli civili. Chiar şi Hakan Şukur - fostul mare atacant al lui Galatasaray - ar urma să fie reţinut, deoarece l-a criticat pe Erdogan.

Aceste metode i-au atras lui Erdogan multe critici oficiale din Occident.

Subiecte în articol: Recep Erdogan turcia Fethullah Gulen
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște