Antena 3 CNN Actualitate Social Eroii Zilei: Elevii campioni la robotică

Eroii Zilei: Elevii campioni la robotică

Şase elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazu din Bucureşti vor participa la "First Tech Challenge", una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume. 

Echipa lor - "QUBE" - a participat şi anul trecut la concurs şi a obţinut victorii în toate meciurile de calificare, devenind astfel prima clasată, cu un punctaj maxim. 

Ca urmare, liceeni de la "Mihai Viteazu" şi-au câştigat dreptul de a fi căpitanul primei alianţe care intră în Finala competiţiei. Echipa s-a clasat pe podium şi în alte competiţii de profil, iar pentru anul acesta au, de asemenea, planuri mari.

Echipa este formată din şase elevi: 
1. Iulia Trandafir - marketing si publicitate, clasa a 12-a, admisa deja la universitate in Olanda in domeniul Data Science, Technische Universiteit Eindhoven, al doilea sezon FTC.

2. Andreea Goga -  marketing si publicitate, clasa a 9-a, prima participare la FTC.

3. Mihnea Calotă - inginer de asamblare si designer, clasa a 12-a, admis deja la universitate in Olanda in domeniul design industrial, Technische Universiteit Eindhoven, al  doilea sezon FTC 

4. Andrei Daha - proiectant 3D si programator, clasa a 10-a, reprezentant al  Romaniei si la competitia mondiala de robotica din Washington, iulie 2017, al doilea sezon FTC.

5. Luca Seriţan - programator, clasa a 10-a, premiat anul trecut si la Liga Americana de Computer Science, Los Angeles, al doilea sezon FTC.

6. Matei Chesa - programator, clasa a 10-a, primul sezon FTC, vorbitor de limba japoneza.


Mentori:  
1. Prof. Dr. Diana Nicoleta Udrea (professor de informatica)
2. Prof. Toma Ion (profesor de fizica)
3. Director Sever Popa ( prof. de fizica)

Echipa  Qube reprezintă Colegiul Național "Mihai Viteazul" Bucureşti, instituție de învățământ cu prestigiu în România, la competiția de robotică First Tech Challenge.

Subiecte în articol: Eroul Zilei elevi competitie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România