Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Eşec în lumea medicinei. Un tratament revoluţionar împotriva cancerului a fost oprit după ce a provocat decesul unui pacient

Eşec în lumea medicinei. Un tratament revoluţionar împotriva cancerului a fost oprit după ce a provocat decesul unui pacient

Tratamentul dezvoltat de compania franceză Cellectis, numit CAR-T, a fost oprit de organizaţia Food and Drug Administration a Statelor Unite după ce primul pacient căruia i s-a administrat acest tratament a decedat.

CAR-T a abordat cancerul prin utilizarea sistemului imunitar al pacientului, celulele fiind extrase și modificate pentru a purta o nouă genă, apoi reintroduse în corp. 

Potrivit Descopera.ro, terapiile iniţiale aveau rolul de a testa eficienţa tratamentului prin utilizarea celulelor de la un donator şi nu de la pacient. 

În data de 4 septembrie, compania Cellectis a anunţat pierderea unui pacient în vârstă de 78 de ani, care a decedat la opt zile după administrare, chiar din cauza tratamentului.

Aceasta nu este singura companie care a pierdut un pacient în timpul probelor: anul trecut, Juno Therapeutics a fost forţată să oprească tratamentele după decesele mai multor pacienţi. După unele modificări, aceştia au fost lăsaţi să continue testele, care au dus din nou la moartea unor persoane. 

Subiecte în articol: medicina tratament pacient esec deces test
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare