Antena 3 CNN Life Ești însărcinată? Un obiect la care nu te-ai fi gândit ține loc de ''test de sarcină''

Ești însărcinată? Un obiect la care nu te-ai fi gândit ține loc de ''test de sarcină''

Unele dintre cele mai populare gadgeturi când vine vorba de monitorizarea efortului fizic, brățările Fitbit se pare că pot monitoriza și ritmul cardiac.

Dacă ați făcut o investiție semnificativă într-o brățară inteligentă în ultimii câțiva ani, e foarte probabil ca aceea să incorporeze un modul pentru analiza ritmului cardiac în mod constant pe tot parcursul zilei. O mare parte din creațiile Fitbit vin cu așa ceva, iar Apple Watch este unul dintre smartwatch-urile care se mândrește cu aceeași funcționalitate, scrie playtech.ro.
 
După ce în urmă cu câteva săptămâni aflam că o persoană a consemnat momentul exact al unei despărțiri prin intermediul unui ceas inteligent, zilele trecute s-a confirmat faptul că o brățară Fitbit a funcționat ca un test de sarcină. Totul a pornit de la un set de date aparent greșite pe care smartband-ul le-a consemnat până la sfârșitul mai multor zile.

,,Fitbit-ul soției mele afișează în permanență ritmul cardiac înregistrat ca fiind rapid în ultimele câteva zile. În urmă cu două zile, într-o zi aparent normală, a înregistrat 10 ore de în zona de ardere a grăsimilor, lucru pe care îl văd ca fiind imposibil bazându-mă pe activitățile ei. De asemenea, caloriile consumate par să fie înregistrate corect. Îmi imaginez că dacă ar figura în zona arderii grăsimilor ar arde și o grămadă de calorii, dar ceva nu se aliniază.” În momentul în care David Trinidad, soțul viitoarei mame a observat că Fitbit-ul nu pare să mai funcționeze în parametri, din punctul său de vedere, a postat scenariul pe un forum, netrecând foarte mult timp până când să primească vestea cea bună.

Printr-un amalgam de soluții mai mult s-au mai puțin posibile, cineva i-a sugerat lui David că soția lui ar putea fi gravidă. În acel moment, cuplul a achiziționat mai multe teste de sarcină și toate au iești pozitive. Logica discrepanței dintre înregistrările Fitbit este că, în momentul în care o femeie este gravidă, ritmul cardiac îi crește pentru că inima muncește mai mult pentru a împinge o cantitate de sânge semnificativ mai mare către uter, acțiune care se transpune într-un ritm cardiac măsurat sporit.

După o vizită la un ginecolog, a venit confirmarea oficială. Ivonne Trinidad este gravidă în cinci săptămâni și, atât mama cât și copilul sunt sănătoși.

Subiecte în articol: femeie insarcinata gravida
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei