Antena 3 CNN Externe Averea lui Elon Musk a scăzut cu 17 miliarde de dolari la o zi după ce a anunțat că va disponibiliza 10% din angajații Tesla

Averea lui Elon Musk a scăzut cu 17 miliarde de dolari la o zi după ce a anunțat că va disponibiliza 10% din angajații Tesla

Averea celui mai bogat om din lume, Elon Musk, a scăzut vineri cu 16,9 miliarde de dolari, pe fondul știrilor despre scrisoarea sa către conducerea Tesla despre viitoarele reduceri ale companiei.

de Alexandra Ionescu    |   

Musk valorează acum 216,8 miliarde de dolari.

Zilele trecute, directorul general al Tesla, Elon Musk,  a trimis un e-mail către consiliul de directori, în care scria că are un "sentiment foarte prost" în legătură cu economia şi vrea să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă.

La scurt timp după aceea, acțiunile Tesla au scăzut cu 9,2%, potrivit Forbes SUA.

„Principalul lucru pe care îl gândesc probabil investitorii în acest moment este că Musk ar trebui să tacă”, a declarat Matt Maley, strateg-șef de piață la Miller Tabak, pentru publicație.

"Tesla este o companie cu o creștere rapidă, care crește producția la două noi fabrici, așa că suspendarea angajării ridică o mulțime de întrebări. Pe baza reacției de astăzi, piața sugerează ce este mai rău", a spus analistul CFRA, Garrett Nelson.

„Multe alte companii tehnologice merg pe o cale similară”, spune Robert Schein, director de investiții, Blanke Schein Wealth Management, comentând scrisoarea lui Musk despre planurile de suspendare a angajărilor.

"Facebook, de exemplu, și-a anunțat recent planurile de suspendare a angajărilor. Investitorii încep să observe problemele financiare care lovesc companiile în creștere", a adăugat el.

În general, de la începutul anului 2022, averea lui Musk a scăzut cu 55 de miliarde de dolari, dar el continuă să conducă clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni de afaceri din lume.

Al doilea loc este ocupat de șeful LVMH, Bernard Arnault, al cărui capital este mai mic decât averea lui Musk cu aproape 60 de miliarde de dolari și este estimat la 157,9 miliarde de dolari.

Subiecte în articol: Elon Musk tesla avere concedieri
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are