Antena 3 CNN Actualitate Inedit Evreul pe care Gestapo-ul a vrut să-l angajeze. A supraviețuit unui interogatoriu al Gestapo-ului, Auschwitz-ului și unui marș al morții la temperaturi de sub 0 grade

Evreul pe care Gestapo-ul a vrut să-l angajeze. A supraviețuit unui interogatoriu al Gestapo-ului, Auschwitz-ului și unui marș al morții la temperaturi de sub 0 grade

Înainte de Al Doilea Război Mondial, la Viena trăiau 170.000 de evrei. În 1945, în oraș mai rămăseseră doar 6000.  Unul din cei câțiva norocoși care au scăpat de naziști a fost Freddie Knoller. El a supraviețuit unui interogatoriu al Gestapo-ului, Auschwitz-ului și unui marș al morții la temperaturi de sub 0 grade.
„Am văzut doi bărbați în civil venind spre mine. Amândoi aveau pălării pe cap și haine lungi de piele, și i-am recunoscut imediat:trebuiau să fie de la Gestapo”, își amintește Knoller într-un interviu pentru BBC.

Se întâmpla în iulie 1943. Knoller, în vârstă de 22 de ani, reușise să facă rost de acte false și să-și găsească de muncă în Parisul ocupat de naziști. Însă în acea zi a fost arestat și dus la sediul Gestapo-ului. Într-o cameră mare, vegheată de un portret al lui Hitler, a fost interogat de un ofițer.

Continuarea, pe Historia.ro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord