Antena 3 CNN Externe Explozie puternică în zona de exploatare petrolieră a Azerbaidjanului. Flăcări cât munții au ieșit din apă

Explozie puternică în zona de exploatare petrolieră a Azerbaidjanului. Flăcări cât munții au ieșit din apă

O explozie puternică, urmată de un incendiu a avut loc în Marea Caspică, în largul coastei Azerbaidjanului. Flăcări imense au putut fi observate la sud de Baku. Presa locală a anunţat că ar fi avut loc un incendiu la o platformă petrolieră.

de Alexandra Ionescu    |   

 O coloană de foc de câteva sute de metri a fost aruncată spre cer. Nu este clar deocamdată ce anume a provocat-o, dar este suspectată o erupție a unui vulcan noroios de pe fundul mării.

O coloană de foc care s-a ridicat din apă spre cer a fost filmată în zona coastelor azere, duminică noaptea, primele ipoteze fiind legate de aprinderea gazelor emanate de unul dintre vulcanii noroioși din zonă.

Compania Socar, care are mai multe platforme petroliere în zonă, a precizat că niciuna dintre acestea nu a fost afectată.

Explozia a fost filmată din mai multe poziții, fiind vizibilă nu numai de pe vapoarele din zonă, dar și de pe țărm.

Purtătorul de cuvânt al Socar a precizat că explozia a avut loc la aproximativ 10 km de zăcământul de gaz Umid, care se află la 75 km de coastă.

O explozie vulcanică a fost anunțată de Socar ca posibilă cauză a deflagrației, însă ulterior compania a șters anunțul și nu a menționat o posibilă cauză.

Locația coincide aproximativ cu cea a unei alte explozii din 1958, când eliberarea unei cantități subterane de gaze a produs  o coloană de foc înaltă de 600 de metri.

Subiecte în articol: explozie Azerbaidjan petrol marea caspica
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept