Antena 3 CNN Actualitate Social Numărul facturilor neplătite la energie electrică din ultimul an s-a dublat

Numărul facturilor neplătite la energie electrică din ultimul an s-a dublat

Numărul facturilor neplătite la energie electrică s-a dublat, comparativ cu anul trecut. Un motiv pentru această creștere se presupune că ar fi o ordonanță de urgență dată de Guvern, care prevede că nici un consumator nu poate sa fie deconectat în perioada stării de alertă.

de Viorel Aydan Cioroi    |   

Preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) vede această ordonanță emisă de Guvern ca pe o invitație pentru oameni să nu plătească.

”Ne aşteptăm să se rezolve oarecum. Se poate face o eşalonare, dar nu aceasta este cea mai bună soluţie, pentru că aceia care au abuzat de această prevedere sunt oameni care în continuare sunt dornici să nu plătească”, a afirmat, marţi, Ion Lungu, președintele AFEER într-o conferință de presă

Anul trecut în situație de deconectare de aflau 86.400 de locuri de consum, acum, numărul acestora depășeste 173.000.

“Am avut săptămâna trecută o întâlnire la Ministerul Energiei pentru a rezolva această problemă, cu domnul secretar de stat George Niculescu. Acesta ne-a promis că se va discuta. Soluţii ar fi aplicarea măsurii doar pentru cei care realmente au nevoie, să se creeze un fond care să sprijine o reeşalonare pe termen foarte scurt, 3-6 luni”, a mai menționat președintele AFEER înntr-o conferință de presă.

Subiecte în articol: energie electrică facturi neplatire
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro