Antena 3 CNN Actualitate Fenomene meteo extreme, în toată Europa. Incendii, inundații și furtuni

Fenomene meteo extreme, în toată Europa. Incendii, inundații și furtuni

Un studiu recent arata ca Europa va fi lovita anual, de acum incolo, de fenomene meteo extreme, relateaza stirileprotv.ro.
Incendii spontane, inundatii si furtuni vor afecta anual anumite regiuni ale continentului.

Acest lucru se va intampla pana in anul 2050, conform cercetarii publicate in revista Climatic Changes.

Studiul concluzioneaza ca schimbarile climatice sunt o problema ce a atins un nivel fara precedent, iar Europa va suferi din ce in ce mai mult din aceasta cauza, mai ales sud-vestul continentului.

Cercetatorii sugereaza ca vor aparea puncte cheie de pericol de-a lungul liniilor de coasta si in zonele inundabile din sudul si din vestul Europei, care sunt adesea foarte populate si importante din punct de vedere economic.

Conform studiului, intregul litoral mediteranean al Europei se va confrunta anual cu secete extreme, inundatii de coasta sau valuri de caldura, pana la sfarsitul secolului.

Giovanni Forzieri, om de stiinta in domeniul protectiei mediului, a declarat: “Acest studiu ar trebui sa traga un semnal de alarma pentru guverne si pentru instutiile care se ocupa cu gasirea de solutii si de strategii de adaptare.

Acesta adauga ca, in Spania, vor avea loc cel putin 2 tragedii pe an pana in 2080, fenomene care, in climatul actual, apar doar odata la 100 de ani.

Aceste preconizari se bazeaza pe modelele climatice care indica o crestere a temperaturii Pamantului cu cel putin 2 grade pana in 2050, desi in luna decembrie a anului trecut a fost semnat la Paris acordul care presupune prevenirea acestui lucru.

Subiecte în articol: meteo fenomene meteo extreme
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"