Antena 3 CNN Actualitate Fermierul care produce roşii de 2 kg bucata. De ce nu vrea să afle lumea de el: Dacă ştiam ce vrea să facă cu pozele, nu-l mai lăsam - GALERIE FOTO

Fermierul care produce roşii de 2 kg bucata. De ce nu vrea să afle lumea de el: Dacă ştiam ce vrea să facă cu pozele, nu-l mai lăsam - GALERIE FOTO

O familie din Olt se mândreşte cu nişte roşii-record producţie proprie. Oamenii garantează că tomatele nu au chimicale şi nu prea le-a convenit că poze cu "munca" lor au apărut pe internet, pentru că se tem că nu vor mai putea face faţă cererii.

de Denisa Nedelcu    |   

De ce caută toată lumea aceste roşii? Sunt imense, o astfel de tomată poate să cântărească până la aproape două kilograme şi au gust deosebit, al roşiilor de altădată, potrivit adevarul.ro.

Care e secretul roşiilor de 2 kg bucata

Secretul este unul singur: soţii Spînu spun că ei cresc tomatele doar cu gunoi de grajd, nicidecum cu îngrăşăminte chimice, iar soţia fermierului este inginer horticol de meserie. 

Familia a obţinut şi fonduri europene pentru afacerea lor, iar pentru acest lucru, consultantul care i-a ajutat în accesarea banilor a "strecurat" o fotografie cu roşiile-gigant pe internet.

Gestul nu i-a bucurat pe cei doi ţărani din judeţul Olt. Din contră. 

Fermierul nu vrea publicitate pe net

"Dacă ştiam ce vrea să facă domnul Ciobanu cu pozele, nu-l mai lăsam să ne fotografieze", spune Iulian Spînu, care a vorbit cu greu despre rodul muncii sale. Sunt fermieri de peste 40 de ani, "aici la noi, la Pleşoiu, toată lumea se ocupă cu grădinăritul, cine nu cultivă e un om leneş", continuă fermierul. 

Bărbatul explică de ce nu voia să apară roşiile lui pe internet: "Nu ducem lipsă de publicitate, de fapt, nu putem noi să producem pentru câtă cerere avem", spune fermierul care completează că el cultivă acest soi de tomate de patru ani.
 

Subiecte în articol: rosii spinu fonduri europene
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată