Antena 3 CNN Politică Firea: Au găsit vinovaţii pentru carantină - credinţa, cultura şi HoReCa

Firea: Au găsit vinovaţii pentru carantină - credinţa, cultura şi HoReCa

Criza pandemică şi criza economică în care România riscă să se afunde sunt lesne de explicat prin acţiunile celor de la guvernare, acuză fostul primar general Gabriela Firea.

de Adrian Iclozan    |   

Într-o postare pe Facebook încheiată cu un citat din filosoful Petre Ţuţea, ea analizează succesiunea de paşi prin care actuala putere a ajuns să gestioneze o situaţie cu mii de infectări pe zi şi, în perspectivă, cu sute de mii de şomeri.

"Cum am ajuns aici? Cum e posibilă o astfel de imagine care ne dă fiori? Rapid şi relativ simplu. Întâi şi-au pus în funcţii oameni cu BAC-ul dat după doctorat, sau care au falsificat până şi diploma de BAC, apoi au îndatorat ţara cu împrumuturi uriaşe la dobanzi împovărătoare, ulterior au înșurubat politruci la conducerea DSP-urilor care au ţinut n hold mii de români disperați zile în șir. Au furat prin afacerea Unifarm, au băut şi mâncat în birouri şi restaurante fără nicio protecţie, au dat frâu liber comandanţilor actiunii sa răspândească panica în populaţie, au înfiinţat un grup de comunicare strategica a haosului, au blocat orice iniţiativă locală de testare și limitare a răspândirii virusului, au deschis şcolile ca să arate că se pot organiza alegeri locale.

Pe urma au găsit vinovaţii : credinţa, cultura si Horeca.

Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus abrupt şi înfricoşător : carantinare! Daca nu vă încuiaţi singuri în casă, vă carantinăm noi!

Asta se întâmplă când naţiunea e îngenunchiată prin lovirea ei in cele mai profunde fibre : credinţa si cultura", scrie Firea, încheind postarea cu următorul citat:

"Mă mișc intre Dumnezeu si neamul din care fac parte. In afara de acesti termeni, nu vad nimic semnificativ intre cer si pamant" - Petre Țuțea

Subiecte în articol: Gabriela Firea carantină HoReCa
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște