Antena 3 CNN Externe Fost fotbalist câștigător de Liga Campionilor, primar al unei capitale importante

Fost fotbalist câștigător de Liga Campionilor, primar al unei capitale importante

Kakha Kaladze, fost fotbalist vedetă al AC Milan, a fost ales primar al oraşului Tbilisi, a indicat duminică o sursă oficială din capitala Georgiei, relatează AFP. 

Kaladze a obţinut 51 % din sufragii după numărarea tuturor buletinelor de vot ale scrutinului care a avut loc sâmbătă la Tbilisi, oraş cu 1,2 milioane de locuitori, potrivit site-ului administraţiei georgiene pe probleme de alegeri. 

Kakha Kaladze (39 de ani) a jucat la AC Milan din 2001 până în 2010, perioadă în care echipa a câştigat de două ori Liga Campionilor. El a jucat anterior la Dinamo Kiev şi la Dinamo Tbilisi. A fost şi căpitan al echipei naţionale a Georgiei. 

În 2012 a părăsit fotbalul pentru a intra în politică şi a făcut campanie pentru miliardarul Bidzina Ivanişvili, împotriva preşedintelui Mihail Saakaşvili. 

Kaladze a devenit ministru al energiei în octombrie 2012, după victoria coaliţiei lui Bidzina Ivanişvili la alegerile legislative faţă de formaţiunea lui Mihail Saakaşvili. A demisionat în iulie pentru a-şi prezenta candidatura pentru primăria oraşului Tbilisi.

Subiecte în articol: AC Milan
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs