Antena 3 CNN Actualitate Fost procuror DIICOT, exclus din magistratură din cauza lui Kovesi. Totul a fost înscenat

Fost procuror DIICOT, exclus din magistratură din cauza lui Kovesi. Totul a fost înscenat

Angela Ciurea, fost procuror DIICOT, în perioada 1 august 2006 - 6 ianuarie 2009 a fost exclusă din magistratură pe 16 septembrie 2009, pe motiv că s-ar fi vazut cu unul dintre inculpați dintr-un dosar pe care-l instrumenta, fară să fie autorizată. Potrivit unor surse din Parchetul General, motivația reală este aceea ca Angela Ciurea s-ar fi apropiat periculos de mult de dovezi privind implicarea unor nume sonore din politica românească în traficul de armament și subminarea siguranței naționale prin furnizarea de informații economice către persoane neautorizate.

Fosta procuroare a povestit cum Laura Codruţa Kovesi, Procuror General al României, la acea vreme, o chema în biroul său s-o certe că-şi permite să ceară interceptarea unor persoane suspuse. De faţă ar fi fost şi Florian Coldea.

Angela Ciurea a atacat în Instanță această decizie și a câștigat, însă nu a mai dorit să se întoarcă în magistratură.

Jurnalista Oana Zamfir a vorbit joi seară, la ”Sinteza Zilei”, despre acest caz.

”Angela Ciurea a fost executată. Adjunctul DIICOT avea pe mână cele mai grele cazuri, moment în care e scoasă din magistratură, înscenându-i-se cazul. Ciurea a câștigat în instanță, dar a preferat să fie avocat și să plece de acolo”, a declarat Oana Zamfir.

Subiecte în articol: Kovesi magistratura DIICOT
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!