Antena 3 CNN Actualitate Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, dezvăluiri despre „culoarele media” și legăturile lor cu serviciile secrete

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, dezvăluiri despre „culoarele media” și legăturile lor cu serviciile secrete

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a declarat, marți, la finalul audierii de la Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI, că principalele teme abordate au fost „culoarele media şi culoarele justiţiei”, argumentând că a adus inclusiv documente care să-i susțină afirmațiile.

"Cele două subiecte abordate au fost culoarele media şi culoarele justiţiei dintr-o singură perspectivă - ceea ce eu consider a fi încălcări ale Constituţiei României. (...) Astăzi au continuat discuţiile pe tema abordată - culoarele media, ceea ce eu am numit culoarele media. Discuţia a continuat spre culoarele justiţiei, al doilea subiect, a doua temă pe care am ridicat-o în comisie. Am prezentat elementele pe care le cunosc, s-au adresat foarte multe întrebări, am pus la dispoziţia comisiei şi documente, care au rămas spre evaluare la Comisia de control, şi se va stabili un calendar probabil în cursul săptămânii viitoare. Vor exista sau va exista probabil o nouă audiere. Ce tipuri de documente - am prezentat documentele de care dispun care să-mi susţină afirmaţiile", a spus Dragomir. 

Daniel Dragomir a afirmat că a ocupat funcția de şef grupare sector informative-operative în cadrul serviciului. „Am ieşit în rezervă din SRI, având gradul de locotenent colonel şi funcţie de general de brigadă", a precizat Dragomir. 

"Eu nu cunosc să existe grupări în interiorul SRI, dar ce pot spune e că după prima mea ieşire publică am fost contactat de mai multe persoane care mi-au adus la cunoştinţă lucruri, mi-au prezentat documente, fapte, elemente, am încercat să le verific şi ulterior să le fac publice sau să le aduc în faţa comisiei. Nu pot să deţin şi nu pot prezenta documente clasificate. Toate documentele prezentate comisiei sunt documente declasificate. Sunt documente obţinute în mod legal, adică public, şi am şi indicat sursa", a mai spus fostul colonel. 

Daniel Dragomir a mai fost audiat în data de 19 septembrie, atunci când a dat detalii despre 65 de oameni care ar putea fi audiaţi în comisie. Printre aceştia se aflau 11 jurnalişti, politicieni, implicit un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, oameni de afaceri.

Subiecte în articol: La Ordinea Zilei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai