Antena 3 CNN Actualitate Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov rămâne sub control judiciar

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov rămâne sub control judiciar

Darius Vâlcov, fostul primar al oraşului Slatina, dar şi fostul ministru al Finanţelor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Procesul se află pe rol la Tribunalul Dolj, iar magistraţii i-au menţinut inculpatului măsura controlului judiciar.

Procurorii DNA au stabilit că Darius Vâlcov în anul 2012 i-a pretins unui om de afaceri aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina. Este vorba de o investiţie în valoare de 24.833.258 de lei fără TVA şi a avut ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din oraş, scrie Adevărul.

„În perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 de lei, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate“. Este vorba de un contract cu o valoare de 24.833.258 de lei fără TVA, ce a avut ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina“, au precizat anchetatorii.

 

 

 

Subiecte în articol: Darius Valcov
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai