Antena 3 CNN Externe Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy se retrage din politică

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy se retrage din politică

de S.T.    |   

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a admis într-un interviu că s-a înşelat când a crezut că se poate întoarce în prima linie a politicii, după ce a fost scos din cursa pentru prezidenţiale încă din prima rundă a primarelor partidului de centru-dreapta care au avut loc duminica trecută, informează EFE.

„Când faci politică, şi eu am făcut politică timp de 40 de ani, vine o zi în care totul, logic, se termină. Pentru mine asta a fost ieri. Am crezut că pot să mă întorc, dar m-am înşelat”, a spus Sarkozy la o zi după înfrângerea sa într-un interviu difuzat azi de săptămânalul „Le Journal de Dimanche” (JDD).

În primul tur al primarelor conservatorilor francezi, în frunte s-a clasat fostul premier Francois Fillon, cu 44.1% din voturi, urmat de Alain Juppé, cu 28,6%. Sarkozy a obţinut doar 20,7%.

Într-un interviu care ar putea fi interpretat ca un nou anunţ al retragerii sale din politică - ca şi cel din 2012 când a anunţat retragerea după ce a pierdut alegerile împotriva lui Francois Hollande - Sarkozy a spus că a venit momentul să abordeze „un nou stil de viaţă, cu mai multe pasiuni private şi mai puţine pasiuni publice”.

Sarkozy i-a acordat sprijinul său lui Fillion: „În fond, Fillon este Sarko, dar fără Sarko”, a spus fostul preşedinte francez, citat de JDD.

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște