Antena 3 CNN Externe Franţa a îmbrăcat hainele de doliu în zi de sărbătoare. Povestea atentatului din Nisa

Franţa a îmbrăcat hainele de doliu în zi de sărbătoare. Povestea atentatului din Nisa

Zi neagră pentru Franţa şi pentru întreaga lume. Ceea ce trebuia să fie o zi de sărbătoare s-a transformat într-o zi de doliu pentru naţiunea franceză.

La orele 22.30 (23.30, ora României), un camion a  lovit mulţimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, spulberând-o.

Au urmat momente de panică, ţipete, oameni disperaţi alergând în dreapta şi în stânga în căutarea unui adopost. Un jurnalist al publicaţiei Nice Matin, aflat la locul incidentului, a fost cel care a dat alerta: "Oamenii fug, este panică. A urcat pe Promenades des Anglais şi a izbit toată lumea. E lume plină de sânge, fără îndoială sunt mulţi răniţi", a explicat el.

Alţi martori au povestit îngroziţi clipele de groază pe care le-au trăit. „Oameni împrăştiaţi pe jos, mult sânge, panică, schimb de focuri”.

 

Prezent la faţa locului pentru focurile de artificii, un corespondent al AFP a văzut un camion alb care a intrat în plină viteză în mulţime, provocând un moment de panică. "A fost haosul absolut" în aceste locuri situate în centrul turistic al marelui oraş de pe Coasta de Azur, a descris el. "Am văzut oameni răniţi şi cioburi zburând peste tot, oameni ţipând. Mi-am acoperit faţa din cauza cioburilor care zburau", a precizat acesta.

Bilanţul a crescut de la oră la oră. Dacă iniţial s-a speculat că ar fi vorba de peste 30 de morţi, la ora 1 locală (2 dimineaţa ora României) acesta a urcat la 73 de morţi şi sute de răniţi.

Ministerul francez de interne a anunţat că cel care conducea camionul a fost neutralizat şi urmează să se stabilească motivul şi dacă a acţionat singur.
Preşedintele François Hollande, care se afla la Avignon s-a întors în Paris pentru a conduce celula de criză.

Franţa a îmbrăcat din nou hainele de doliu chiar în zi de sărbătoare. Ca de fiecare dată, după fiecare atentat ne-a învăţat că ştie să renască şi să creadă mereu în propriul său motto: „Liberté, égalité, fraternité”.

 

Subiecte în articol: atentat nisa ziua nationala a Frantei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania