Antena 3 CNN Actualitate Avertisment! Postări sponsorizate pe Facebook se folosesc de imaginea unor bănci pentru a convinge utilizatorii să oferte date personale

Avertisment! Postări sponsorizate pe Facebook se folosesc de imaginea unor bănci pentru a convinge utilizatorii să oferte date personale

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra unor postări sponsorizate care se folosesc de imaginea unor bănci cunoscute.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"La finalul săptămânii trecute, echipa Directoratului publica o avertizare pe social media despre o tentativă de fraudă propagată prin postări sponsorizate pe Facebook, care abuzau de imaginea Banca Transilvania. În ultimele zile, DNSC a identificat 'capcane' similare care se folosesc de branding-ul BCR.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Atacatorii vor astfel să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt", a transmis, luni, DNSC, într-o postare pe Facebook.

Specialiştii au publicat şi o serie de recomandări:

 

  • Raportați astfel de postări pentru SCAM (fraudă) către rețeaua socială unde le întâlniți. 

  • Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online

  • Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire
  • Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană
  • Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.
  • În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.
  • Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le ca FRAUDĂ către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro sau 1911).

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ministerul Muncii, anunţ pentru toţi angajaţii din România