Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gerul intră în oase. Efectul frigului extrem asupra organismului

Gerul intră în oase. Efectul frigului extrem asupra organismului

de S.T.    |   
Nu e o surpriză pentru nimeni că riscul să răcim e mai mare când e atât de frig. Dar gerul este mult mai periculos de atât. Temperaturile de minus 20 de grade pot aduce în unele cazuri şi moartea.

Copiii, bătrânii şi cei cu afecţiuni cardiace sunt cei mai expuşi la riscuri.

Minus 19 grade Celsius a fost temperatura minimă înregistrată ieri în Bucureşti. Şi zăpada de pe crengile copacilor a îngheţat.

Efectul frigului extrem asupra organismului nu trebuie neglijate. Pe timp de ger, medicii ne sfătuiesc să ne acoperim în special capul, gâtul şi pieptul, ca să prevenim infecţiile căilor respiratorii. Creşte riscul de rinită, sinuzită, laringită, bronşită sau pneumonie.

Extremităţile sunt la fel de importante. Mănuşile şi încălţămintea groasă nu trebuie să lipsească în această perioadă. În caz contrar ne putem alege cu degerături, infecţii de căi urinare sau anexite.

La fel de importantă este şi alimentaţia. În perioada geroasă, spun medicii, e bine să consumăm grăsimi animale. Carnea de porc e cea mai recomandată. Dar nu în exces. Atenţie! Legumele verzi nu sunt indicate.

Subiecte în articol: ger frig temperaturi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor