Antena 3 CNN Politică Gabriel Oprea a demisionat de la șefia UNPR. Neculai Onțanu, numit președinte interimar

Gabriel Oprea a demisionat de la șefia UNPR. Neculai Onțanu, numit președinte interimar

Gabriel Oprea a anunțat, joi, într-o scrisoare adresată membrilor partidului, că demisionează de la șefia UNPR, arătând că face acest lucru pentru a da o șansă în plus partidului la alegerile din acest an.

”În acești aproape șase ani de activitate politică, UNPR a fost adesea pus la încercare și de fiecare dată am depășit împreună obstacolele ce ne-au ieșit în cale. Cu toții am ales drumul corect pentru partid și cu toții am dat dovadă de tărie de caracter atunci când a fost nevoie”, a scris Gabriel Oprea, în scrisoarea adresată membrilor UNPR.

Gabriel Oprea a subliniat că a decis să demisioneze din funcția de președinte al UNPR pentru a da o șansă în plus partidului în acest an electoral.

Nu este o decizie ușoară, dar este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului și întregii echipe o șansă în plus în acest an electoral. Am fondat UNPR și am contribuit din plin la rezultatele de până acum, dar știu bine că nu aș fi reușit fără ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră. Tocmai din acest motiv, consider că am obligația umană și colegială de a nu permite ca discuțiile ce vizează persoana mea să afecteze imaginea partidului. Mi-am făcut datoria față de UNPR, față de echipă și îmi fac în continuare datoria, inclusiv prin înaintarea demisiei din funcția de președinte. Rămân un simplu membru de partid, un coleg pe care vă puteți baza și un om care își respectă cuvântul dat”, a scris Gabriel Oprea.

Interimatul funcției va fi asigurat de Neculai Onțanu, ”unul din oamenii de bază ai UNPR și un foarte bun cunoscător al organizațiilor din țară”, a precizat Gabriel Oprea, precizând însă că opțiunea sa pentru viitorul președinte al partidului este Valeriu Steriu, ”un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele și un lider cu potențial deosebit”.

Gabriel Oprea, cu gărzi de corp la DNA

Miercuri, Gabriel Oprea a fost pus oficial sub învinuire în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Fostul ministru de Interne a venit la DNA însoţit de gărzi de corp, pentru a ţine la distanţă jurnaliştii.

Oprea a susţinut din nou că viaţa sa a fost în pericol, de aceea a avut nevoie de limuzina de lux. Iar decizia nu ar fi fost a lui, ci a subordonaţilor săi din structurile ministerului. Totuşi, nu a vrut să explice jurnaliştilor de ce a avut nevoie de patru bodyguarzi pentru vizita sa la DNA.


TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!