Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea: ”Mersul cu bicicleta la şcoală sau la serviciu trebuie să devină în Bucureşti o obişnuinţă”

Gabriela Firea: ”Mersul cu bicicleta la şcoală sau la serviciu trebuie să devină în Bucureşti o obişnuinţă”

Mersul cu bicicleta la şcoală sau la serviciu trebuie să devină şi în Bucureşti o obişnuinţă, a fost mesajul Gabrielei Firea, Primarul General al Capitalei. 

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) îşi reafirmă angajamentul de a sprijini şi încuraja mersul cu bicicleta în Capitală ca mod alternativ de transport. În acest scop, anul acesta vor demara proiectele de amenajare de piste de biciclete cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) şi în Planul de Mobilitate Urbană Bucureşti - Ilfov (PMUD), cât şi studiul de fezabilitate privind accesarea celor 10 milioane de euro puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Mediului pentru realizarea de piste de biciclete, se arată într-un comunicat al Municipalității. 

"Bucureştiul poate fi un oraş prietenos cu bicicliştii, aşa cum sunt multe din marile capitale europene. Avem condiţiile prealabile îndeplinite pentru demararea construcţiei unui sistem inteligent de piste de biciclete în oraş, care să permită folosirea bicicletei sau a altor mijloace de transport nepoluante nu doar în scop recreativ, ci ca alternative viabile la deplasarea cu autovehicule. Mersul cu bicicleta la şcoală sau la serviciu trebuie să devină o obişnuinţă şi în Bucureşti", a afirmat Firea. 

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM