Antena 3 CNN Externe Repetiție pentru Europa? Gazprom, ultimatum către Chișinău. În cât timp taie gazele

Repetiție pentru Europa? Gazprom, ultimatum către Chișinău. În cât timp taie gazele

Compania rusă Gazprom a anunțat că va sista furnizarea gazelor naturale către Republica Moldova, în contul unor datorii neachitate.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Avertismentul a venit luni și va fi pus în practică dacă guvernul de la Chișinău nu achită sumele pe care s-a angajat să le plătească până pe 22 noiembrie pentru livrări de gaze deja efectuate.

Compania rusă s-a declarat "extrem de dezamăgită" de faptul că Republica Moldova nu și-ar fi îndeplinit obligațiile contractuale.

Serghei Kuprianov, reprezentantul companiei, a declarat la postul de televiziune "Rossia 24" că Gazprom a acceptat anterior condițiile Republicii Moldova la semnarea noului contract de livrare a gazelor naturale.

Potrivit oficialului Gazprom, în document se regăsește o prevedere "esențială și importantă", conform căreia "Republica Moldova achită în timp plățile curente pentru gazul livrat".

"Termenul de achitare este 22 noiembrie. Plata nu a fost făcută. În acest sens, Gazprom a notificat partea moldovenească asupra faptului că în decurs de 48 de ore va fi sistată livrarea gazelor naturale", a precizat oficialul companiei ruse.

Subiecte în articol: Gazprom Republica Moldova gaze naturale
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept