Antena 3 CNN Economic Gazprom: Europa a consumat 90% din gazul înmagazinat vara trecută

Gazprom: Europa a consumat 90% din gazul înmagazinat vara trecută

 În depozitele subterane europene a rămas mai puțin de 10 la sută din cantitățile de gaz înmagazinate în perioada verii, nivelul total al completării este mai puțin de 34 la sută, informează Gazprom.

de Alexandra Ionescu    |   

Potrivit Gas Infrastructure Europe, din 12 februarie, volumul de gaz activ în depozitele subterane europene este cu 22,9% (9,9 miliarde de metri cubi) mai mic decât anul trecut,  90,8% (43,4 miliarde de metri cubi) din volumul de gaz pompat în sezonul estival a fost deja retras, adică mai rămâne sub 10%.

Nivelul general de ocupare al facilităților UGS în Europa este mai mic de 34%. În același timp, depozitele subterane din Germania și Franța au fost deja fost golite în proporție de peste 2/3”, a anunțat Gazprom pe canalul său de Telegram.

Din 11 ianuarie 2022, nivelul rezervelor din instalațiile UGS europene s-a mutat în zona de minime record.

Trebuie remarcat faptul că extracția gazelor din instalațiile UGS europene continuă de obicei până la sfârșitul lunii martie - mijlocul lunii aprilie.

Potrivit datelor Gas Infrastructure Europe, volumul de gaz activ din depozitele ucrainiene este, de asemenea, la niveluri minime. Începând cu 12 februarie, acesta a scăzut la 10,8 miliarde de metri cubi. Aceasta este cu 45,8% (9,1 miliarde de metri cubi) mai mică decât anul trecut.

Temperaturile scăzute stimulează cererea de combustibil, ceea ce a dus la creşteri record ale preţului gazelor.

Subiecte în articol: Gazprom Europa gaz consum
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară