Antena 3 CNN Externe Gestul care a scandalizat lumea creștină. Ce a făcut un actor spaniol îmbrăcat în Iisus de Paște

Gestul care a scandalizat lumea creștină. Ce a făcut un actor spaniol îmbrăcat în Iisus de Paște

Unui bărbat din Valencia, Spania, i s-a interzis accesul la paradele de Paște din cauza costumului său de Iisus cu umeri goi, însă unele persoane suspectează că acesta a fost interzis pentru că este un homosexual declarat. 

Actorul Ramon Fossati, care a jucat rolul lui Iisus în procesiunile din Săptămâna Mare timp de 20 de ani, a apărut anul trecut cu un umăr gol și împărțea săruturi și binecuvântări oamenilor din mulțime. Acesta a fost interzis până în 2019 din acest rol. Inițial a fost și amendat cu 300 de euro, dar suma a fost redus la 60 de euro. 

„Este pentru prima oară în istorie când au interzis cuiva accesul. Am jucat acest rol mai bine de 20 de ani și nu înțeleg de ce mă acuză pe mine că am binecuvântat publicul când nu a fost așa”, a declarat Fossati ziarului local Las Provincias.

Forumul Universo Gay din Spania și ziarul El Mundo au scris însă că motivul real din spatele suspendării ar fi faptul că Fossati este un homosexual declarat. Totuși, conform El Mundo, Fossati a spus că oamenii din comunitate știau despre înclinațiile lui sexuale și nu s-au arătat deranjați înainte.

În postarea de pe Instagram a fotografului Mikel Ponce, în care Fossati apare în costumul de anul trecut, unele persoane au comentat că ținuta este cam deplasată pentru un eveniment religios. 

 

 

Subiecte în articol: Iisus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor