Antena 3 CNN Economic Guvernul suspendă plata celor 1.500 de lei pentru creşa sau grădiniţa copiilor angajaţilor

Guvernul suspendă plata celor 1.500 de lei pentru creşa sau grădiniţa copiilor angajaţilor

Guvernul, prin Ministerul Finanţelor, a pus în dezbatere publică, astăzi, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă (OUG) pentru suspendarea plăţii celor 1.500 de lei pentru creşa sau grădiniţa copiilor angajaţilor.

de Alin Tarnovschi    |   

Astfel, Ministerul Finanţelor doreşte, prin proiectul de OUG, amânarea mai multor termene şi modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul fiscal.

Potrivit proiectului de OUG, plata stimulentelor se suspendă, începând cu data de 1 aprilie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2021, inclusiv.

Drept urmare, părinţii nu vor mai primi cei 1.500 de lei pentru decontarea cheltuielilor legate de educaţia copiilor.

Pe perioada suspendării, cheltuielile pentru funcţionarea corespunzătoare a creşelor şi grădiniţelor aflate în administrarea companiilor sunt considerate cheltuieli cu deductibilitate limitată şi intră sub incidenţa limitei stabilite pentru acestea, de 5% aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.

De asemenea, în proiectul de OUG pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor se numără şi prelungirea cu încă 90 de zile a scutirii de impozit specific HoReCa, începând cu 1 aprilie 2021.

O altă modificare se referă la un nou termen pentru eşalonarea datoriilor fiscale, respectiv 30 septembrie 2021.

Legea decontării celor 1.500 de lei pentru plata creşei sau grădiniţei

Potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal prin Legea nr. 239/2020, au fost introduse noi reglementări prin care angajatorii pot efectua cheltuieli pentru educația copiilor.

Astfel, companiile care efectuează acest tip de cheltuieli pot să scadă costurile din impozitul pe profit datorat, fără a depăși 1.500 de lei lunar pentru fiecare copil al salariatului.

Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial pe 6 noiembrie 2020, însă nu a fost pusă în aplicare niciodată pentru că normele de aplicare nu au fost publicate.

Subiecte în articol: gradinita Ministerul Finantelor cresa
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor