Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Cioloș decide transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE

Guvernul Cioloș decide transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE

Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"A fost o hotărâre pentru transmiterea Hotelului Triumf (...), aflat în domeniul public al statului, din administrarea Regiei Autonome 'Administraţia Protocolului de Stat' în administrarea Ministerului Afacerilor Externe", a precizat Iolu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă Direcţia Naţională Anticorupţie, despre care s-a spus că urma să primească Hotelul Triumf, va primi un alt sediu, Liviu Iolu a răspuns: "Sunt mai multe cereri, de la mai multe instituţii, pentru Hotelul Triumf. Hotărârea de azi (...) a fost ca Hotelul Triumf să meargă către MAE (...), una dintre instituţiile care şi-au dorit această clădire".

Liviu Iolu a precizat că Ministerul Justiţiei "şi-a dat avizul" pe această hotărâre.

"Au fost nişte (...) clarificări până la urmă, pe care le-au făcut şi cei de la Ministerul Justiţiei. Înţeleg că nu s-a mai dorit acest sediu", a spus Iolu, confirmând că şi DNA s-a numărat printre instituţiile care au dorit Hotelul Triumf.

Hotelul Triumf, cadou de la Cioloş pentru Kovesi: 23,5 milioane de euro

Impunătoarea clădire, cu o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, ar fi trebuit să ajungă sediul DNA, potrivit informațiilor apărute în presă în luna iulie a acestui an.

Hotelul dispune de 98 de camere şi apartamente, are patru etaje, un restaurant şi o gradină de vară.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!