Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton a obținut aproximativ două milioane de voturi în plus față de Donald Trump. Cum a câștigat Trump alegerile

Hillary Clinton a obținut aproximativ două milioane de voturi în plus față de Donald Trump. Cum a câștigat Trump alegerile

ALEGERI SUA. Hillary Clinton a obținut mai multe milioane de voturi decât Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite. Până la numărarea tuturor voturilor, estimările indică spre aproximativ două milioane de voturi în plus pentru Hillary Clinton, conform publicației Independent.

De altfel, conform majorității sondajelor și estimărilor, Hillary Clinton avea să obțină mai multe voturi decât Donald Trump.

De remarcat, diferența între cei doi candidați este uriașă, în contextul în care Donald Trump a fost ales președinte.

Mai exact, conform sursei citate, Hillary Clinton ar putea obține, la finalul numărării voturilor, 63,4 milioane de voturi, în timp ce Donald Trump ar obține aproximativ 61,2 milioane de voturi.

Dacă se va adeveri, aceasta va fi cea mai mare diferență din alegerilor prezidențiale din Statele Unite, în contextul votului popular.

Dar, notează publicația, Donald Trump a reușit să câștige, datorită voturilor în locurile potrivite.

Sistemul cu electori subliniază importanța victoriei în fiecare stat și Trump a reușit să marcheze decisiv în statele cheie.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are