Antena 3 CNN Economic Hoteluri din Băile Felix, închise până la Crăciun din cauza facturilor la curent

Hoteluri din Băile Felix, închise până la Crăciun din cauza facturilor la curent

Hotelierii din stațiunea Băile Felix trag un semnal de alarmă când vine vorba de prețurile preconizate la energie electrică.

de Georgiana Botez    |   

După o vară cu hoteluri cu un grad complet de ocupare, cum nu s-a mai înregistrat de doi ani, în această toamnă, managerii societăților din domeniul Horeca se așteaptă la facturi record, chiar și de 15 ori mai mari. Pentru că numărul turiștilor în luna noiembrie și începutul lunii decembrie nu se anunță unul foarte mare, mai multe hoteluri vor fi închise, iar angajații vor intra in concedii de odihnă.

Pentru cele şase hoteluri deținute de o societate istorică din Băile Felix, conducerea se așteaptă să primească facturi record când vine vorba de consumul de electricitate. Pentru a nu înghiți toate veniturile încasate în această vară, conducerea societății a decis să închidă, prin rotație, mai multe hoteluri, astfel, vor funcționa simultan doar unul sau două dintre ele.

De la 1 noiembrie, două hoteluri vor fi închise, urmând ca din 21 noiembrie încă două să aibă aceeaşi soartă. Acestea urmează să fie redeschise cu câteva zile înainte de Crăciun, pentru a-și primi oaspeții de sărbători.

Pe durata sistării activității, cei 750 de angajați vor fi trimiși acasă prin rotație. Parte din personal va merge în concediu de odihnă, iar cei care nu mai au zile de concediu vor intra la activitate redusă cu plata a 75% din salariu.

Turiștii care şi-au făcut deja rezervări în hotelurile ce se vor închide, vor fi cazați în cele două hoteluri ce vor rămâne dechise. Dacă au plătit sejururi la 2 și 3 stele, vor fi cazați în hotelul de 4 stele, iar dacă au plătit pachete la 4 stele, aceștia vor fi cazați, la aceiaşi bani, la hotelul de 5 stele. În aceste zile, în Băile Felix, gradul de ocupare este de 100%. Elevii sunt în vacanță în timp ce pensionarii profită de biletele date de guvern, și sunt la tratament.

Pentru a reduce consumul de curent și totodată valoarea facturilor, în toate hotelurile au fost schimbate becurile cu unele inteligente, led și cu senzori de mișcare.

Subiecte în articol: Băile Felix
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept