Antena 3 CNN Actualitate Hoții de buzunare din România au invadat Bulgaria! Câștigă cel puțin 500 de leva pe zi 

Hoții de buzunare din România au invadat Bulgaria! Câștigă cel puțin 500 de leva pe zi 

Presa bulgară semnalează invazia hoților de buzunare din România, care întorc pe dos gențile pasagerilor din transportul public din Sofia. Câștigă cel puțin 500 de leva pe zi (circa 250 de euro – n. trad.), din furt, dar și cerșetorie, relatează NOVA TV, citată de g4media.ro.

de Georgiana Adam    |   

Odată cu începerea pandemiei hoții români s-au relocat din țările bogate, dar cu risc epidemiologic ridicat, spre țări la care nu s-ar fi gândit în vremurile normale. Așa a ajuns Bulgaria una din destinațiile de vis ale infractorilor români.  

Poliția i-a remarcat prima dată la începutul pandemiei, când au venit pentru scurt timp. La sfârșitul lui 2021 însă, au venit pentru o lungă perioadă, și-au închiriat chiar apartamente și s-au pus pe treabă – furt și cerșetorie. În doar două luni poliția din Sofia a înregistrat peste 70 de reclamații ale cetățenilor păgubiți de români. 

Cum operează hoții de buzunare români la Sofia

La începutul lunii februarie, în timp ce se urca într-un tramvai în Piața Macedonia, o femeie a fost jefuită de o bandă de hoți de buzunare din România. Modalitatea de operare a fost reținută de camerele de supraveghere, pe care se vede cum femeia a fost înconjurată de doi bărbați înainte de urcarea în mijlocul de transport. Unul din hoți se lovește de ea și îi scoate portofelul. Altul îi ține paravan. După ce le-a reușit furtul, cei doi rămân în stația de autobuz, urmărind dacă victima va reacționa. 
„Unul dintre ei se uita la mine urât prin fereastră. Aștepta un semn de la cineva. Pe lângă cardul de credit, am avut o sumă semnificativă de bani, pentru a-mi plăti impozitele către stat. Undeva în jurul valorii de 800 de leva”, a declarat femeia jefuită de români.

În aceeași zi, alți pasageri din transportul public s-au trezit fără portofele și s-au dus disperați la poliție. În ultimele două luni, semnalele de la Centrul pentru Mobilitatea Urbană sunt în număr de 70, anunță presa bulgară.

Aria de acțiune a hoților din România nu se rezumă doar la mijloacele de transport în comun. Ei acționează și în magazine profitând de aglomerație și neatenția oamenilor. 

6 craioveni au fost reținuți la Sofia

„De obicei merg la Atena să fure. Din cauza pandemiei și a restricțiilor în Europa, ei nu pot călători. De aceea s-au stabilit la Sofia. Locuiesc aici, le-am găsit și apartamentul închiriat. Acesta este luat printr-o platformă de rezervare, deoarece acolo nu există un contact direct cu cel care închiriază apartamentul. Tot ceea ce fură păstrează în apartament. Au fost găsite obiecte furate ce au fost confiscate”, a declarat Plamen Maximov, șeful Departamentului pentru Criminalitate Stradală din cadrul Ministerului de Interne de la Sofia.

Polițiștii bulgari au reușit să rețină 6 persoane – patru bărbați și 2 femei - toate din Craiova.  

Invazia tâlharilor români în Bulgaria poate fi observată la începutul pandemiei. Atunci, hoții de buzunare din Bulgaria le-au cedat teritoriul. Cei mai pricepuți merg să fure în străinătate. „Fluxul de numerar pe care îl realizează este destul de mare. În Bulgaria, de exemplu, dacă fac 10.000 de leva, iar în Europa suma este de 10.000 de euro pe lună. Asta se face de o singură persoană. Totuși, ei merg câte șase persoane”, a explicat Maximov, citat de 24chasa.bg.
 

Subiecte în articol: Bulgaria sofia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște