Antena 3 CNN Actualitate Social Interviu impresionant cu istoricul Neagu Djuvara: „E clar că am nimerit în cea mai proastă perioadă pentru mine, în sensul că m-am născut în timpul unui prim război”

Interviu impresionant cu istoricul Neagu Djuvara: „E clar că am nimerit în cea mai proastă perioadă pentru mine, în sensul că m-am născut în timpul unui prim război”

Într-un interviu acordat Jurnalul Național, în anul 2009, istoricul Neagu Djuvara a vorbit despre viață și despre familie.

Istoricul a vorbit despre cum și-o amintește pe mama sa. „A fost o mamă extraordinară. O mamă iubitoare, rămasă văduvă, sărăca, la 33 de ani”. 

Întrebat ce regretă că nu a făcut în viață, Neagu Djuvara a spus că are un singur regret. „Un singur lucru: că am părăsit studiul pianului pe când eram intern în Franţa. Toată viaţa am regretat acest lucru, pentru că îmi place enorm muzica”.

Dacă s-ar mai naște o dată, Neagu Djuvara a declarant că i-ar plăcea să trăiască în vremea lui Ludovic al 15-lea sau în epoca lui Nicolae Bălcescu.

„Costumele din vremea lui Ludovic al 15-lea mi se par superbe, dar la fel şi cele din epoca lui Nicolae Bălcescu - dacă ar fi să mă ghidez după acest aspect ­, dar să fi trăit în epoca aceea, nu-mi dau seama... În orice caz, e clar că am nimerit în cea mai proastă perioadă pentru mine, în sensul că m-am născut în timpul unui prim război, am participat la un al doilea, am fost exilat din ţară timp de 45 de ani... În fond, am fost destul de nenorocit... Nu pot să spun că aş vrea să reîncep viaţa asta”, a spus istoricul. 

Istoricul și diplomatul Neagu Djuvara a încetat din viață la vârsta de 101 ani. Istoricul s-a născut la 18 august 1916, în București, într-o familie de origine aromână și care a dat țării mai mulți oameni politici, diplomați și universitari.

Subiecte în articol: Neagu Djuvara a murit istoric
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor