Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mihăilă cere centralizarea paturilor din spitale. "Tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și tinerii"

Mihăilă cere centralizarea paturilor din spitale. "Tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și tinerii"

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a cerut o centralizare a numărului de paturi la nivel județean, ce pot fi alocate îngrijirii copiilor, inclusiv pentru ATI pediatrie, având în vedere că tulpina Delta afectează tot mai mulţi minori.

de Georgiana Adam    |   

"Având în vedere faptul că tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și populația tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, ministrul Sănătății a solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel județean care pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie.

De asemenea, ministrul Sănătății a solicitat verificarea la nivelul unităților sanitare a existenței unui stoc adecvat de materiale și echipamente de protecție, precum și a faptului că aparatele de ventilație și sistemele de alimentare cu oxigen funcționează în parametri optimi și că nu vor exista dificultăți în aprovizionarea cu oxigen.

Totodată, a fost solicitată realizarea unei evidențe a medicilor din specialitatea ATI, precum și a medicilor rezidenți (anii IV și V) care pot fi detașați către alte unități sanitare, în situația în care contextul epidemiologic va impune această măsură", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, joi, presei.

Solicitarea lui Mihăilă a fost făcută într-o videoconferință comună cu secretarul de stat MAI Raed Arafat, cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene și cu managerii spitalelor implicate în îngrijirea pacienților COVID-19.
 

Subiecte în articol: Ioana Mihăilă
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie