Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu, acuzat oficial de crime împotriva umanității. Fostul președinte, admonestat de un protestatar: „Criminalule, a venit timpul să plătești”

Ion Iliescu, acuzat oficial de crime împotriva umanității. Fostul președinte, admonestat de un protestatar: „Criminalule, a venit timpul să plătești”

Update: Fostul președinte Ion Iliescu a plecat de la Parchetul Instanței Supreme unde i s-a adus la cunoștință că este acuzat de crime împotriva umanității.

Nu au lipsit nici incidentele. Un protestatar a strigat cuvinte grele la adresa fostului președinte: „criminalule”, „comunistule”, „a venit timpul să plătești”.

Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a ținut să precizeze la ieșire de la Parchet că fostul preşedinte al României se consideră nevinovat în dosarul în care este acuzat de infracţiuni contra umanităţii in legătură cu evenimentele din decembrie 1989 şi că acesta a fost de bună credinţă. „Nu comentez această chestiune, este o chestiune subiectivă. După cum ați observat și în dosarul Minerida, scenariul este același. Așa cum se întamplă și în Doasarul Revoluției, acesta va ajunge în instanță”.

Știre inițială: Fostul președinte al României Ion Iliescu a ajuns, marți dimineață, la sediul Parchetului Instanței Supreme, unde procurorii militari îi vor aduce la cunoștință în mod oficial acuzațiile pentru care președintele Klaus Iohannis a încuviințat cercetarea acestuia în dosarul Revoluției.

Fostul președinte nu a făcut nicio declarație la intrare.

Aceasta este a doua chemare a fostului șef de stat după ce Klaus Iohannis a încuviințat cererea procurorilor militari de urmărire penală a lui Ion Iliescu.

În 17 aprilie Ion Iliescu a fost chemat pentru a-i fi aduse la cunoștință acuzații pentru care este urmărit penal ce nu au necesitat avizul președintelui României.

La sosirea sa la PICCJ la acel moment Iliescu nu a dorit să comenteze prezența în fața anchetatorilor militari. El a fost păzit de ofițeri de la SPP atât la intrare cât și la ieșire, condorm normelor legale aflate în vigoare.

Parchetul General a detaliat acuzațiile care i se aduc fostului președinte Ion Iliescu. Ca inițiator și coordonator al comandamentului unic de conducere (organism politico-militar) iar, mai apoi, în  calitate de președinte al CFSN (care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), Iliescu Ion a acceptat și oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist. Prin exercitarea autorității depline, Iliescu Ion ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, însă nu a acționat în acest sens.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept