Antena 3 CNN Externe Țara care pune lacătul pe ușă, de spaima coronavirusului: Restricții drastice de călătorie și spații publice închise

Țara care pune lacătul pe ușă, de spaima coronavirusului: Restricții drastice de călătorie și spații publice închise

Irakul a interzis toate adunările publice și le-a interzis călătorilor din Kuweit și Bahrain să pătrundă în țară, a anunțat ministrul irakian al Sănătății, Jaffar Allawi.

În plus, potrivit unui decret citat de Reuters, cetățenii irakieni nu mai au voie să călătorească în nouă țări, pe fondul temerilor crescânde privvind răspândirea coronavirusului. Cele nouă țări sunt:  China, Iran, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Singapore, Italia, Bahrain și Kuweit.

„Oficialii, delegațiile străine și misiunile diplomatice sunt exceptate de la aceste restricții de călătorie”, a mai adăugat ministrul.

De asemenea, ministrul Allawi a dispus suspendarea cursurilor în școli și universități, precum și închiderea cinematografelor, cafenelelor, cluburilor și a altor locuri de adunare publică la nivel național, în perioada 27 februarie - 7 martie.

Pentru moment, patru irakieni, membri ai aceleiași familii, au fost testați pozitiv pentru coronavirus, după ce s-au intors recent din Iran.


 

Subiecte în articol: Irak coronavirus irak restrictii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare