Antena 3 CNN Externe Jake Sullivan a subliniat importanța unității transatlantice și a grupului București Nouă

Jake Sullivan a subliniat importanța unității transatlantice și a grupului București Nouă

Emily Horne, purtătoarea de cuvânt a NSC a făcut o declarație cu privire la apelul consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan cu omologii B9.

de Alexandra Ionescu    |   

”Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a vorbit astăzi cu consilieri pentru securitate națională, miniștri de externe și alți oficiali din grupul București Nouă (B9) al Aliaților NATO de pe flancul estic.

Sullivan a informat despre eforturile diplomatice ale SUA legate de acumularea militară destabilizatoare a Rusiei de-a lungul graniței cu Ucraina, inclusiv despre viitoarea întâlnire a secretarului Blinken cu ministrul rus de externe Lavrov și a salutat coordonarea strânsă continuă cu țările B9 în ceea ce privește eforturile de descurajare și apărare ale NATO.

Participanții au subliniat importanța unității transatlantice, care este cea mai mare putere a noastră. Ei au subliniat, de asemenea, angajamentul lor față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în fața agresiunii ruse, inclusiv prin furnizarea continuă de asistență defensivă”.
 
Cei nouă membri București sunt Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia.

Subiecte în articol: Jake Sullivan NATO Ucraina Rusia conflict
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi