Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT. S-a ajuns la "discuții prelungite"

Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT. S-a ajuns la "discuții prelungite"

Update: Klaus Iohannis a suspendat, marți, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Au fost discuții prelungite pe securitatea națională. Ședința va fi reluată pe data de 19 decembrie.

„​Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut loc marți, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea țării și securitatea națională, fapt care a generat discuții prelungite. Drept urmare, Președintele României a decis reluarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Știrea inițială

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au luat parte la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Este prima întâlnire a celor doi, după ce Klaus Iohannis a refuzat să semneze numirile ministrilor de la Dezvoltare şi Transporturi şi a lansat mai multe atacuri la adresa prim-ministrului.

Potrivit unor surse politice, nu au existat discuții între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis legat de situația din Guvern, nici înainte de ședință, nici după.

Citește și: Dăncilă și Iohannis, față în față la ședința CSAT

Printre subiectele care au fost ordinea de zi a şedinţei CSAT se află planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 – 2028.

În CSAT s-a mai discutat și programul propriu de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”