Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, la depunerea jurământului Guvernului Ciucă: ”Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu”

Klaus Iohannis, la depunerea jurământului Guvernului Ciucă: ”Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia depunerii jurământului de credință de către membrii Guvernului Ciucă, votat astăzi de Parlament.

de Adelina Miron    |   

Rectificarea bugetare, investițiile prin PNRR, dar și bugetul anului viitor sunt câteva dintre prioritățile noului guvern PNL-PSD-UDMR, spune Klaus Iohannis.

„Vă felicit. Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu. Problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme.

Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Și acum există acest guvern.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. Planul Național de Redresare și Reziliență se cere implementat. Sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții. Autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele”, a declarat Klaus Iohannis.

Guvernul Ciucă a trecut de votul de învestire din Parlament. Coaliția PNL-PSD-UDMR a fost votată cu 318 voturi ”pentru”, 126 ”împotrivă” și 0 abțineri.

Subiecte în articol: PSD PNL UDMR guvern Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!