Antena 3 CNN Politică Legătura neștiută dintre Băsescu și Assad. Dezvăluiri din documente secrete

Legătura neștiută dintre Băsescu și Assad. Dezvăluiri din documente secrete

de M.Z.    |   

Un document care arată legătura secretă dintre fostul președinte Traian Băsescu și președintele Siriei Bashar al-Assad a fost prezentat luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Este documentul-secret care arată că Traian Băsescu este și a fost legărura dintre președintele Siriei Bashar al-Assad și americani, a spus Mihai Gâdea.

Dezvăluirea vine în contextul în care Traian Băsescu a încercat să o discrediteze pe Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru funcția de premier.

Documentul prezentat luni a ajuns la opinia publică prin Wikileaks, a mai spus Mihai Gâdea.

În acest act, în care informațiile sunt clasificate ca fiind confidențiale, fostul președinte Traian Băsescu apare ca fiind agentul președintelui Assad.

Documentul relatează o întâlnire din 26 noiembrie 2008, de circa 45 de minute, iar în nota diplomatică americană se precizează că fostul președinte Traian Basescu i-a transmis fostului ambasador Nicholas Taubman un mesaj pe care îl primise de la liderul sirian Bashar al-Assad.

De asemenea, se observă că informațiile pe care Băsescu le primea de la Al-Assad le transmite ambasadorului american care le dă la Departamentul de Stat.

”Acest document mie mi se pare că-l îngroapă pe Traian Băsescu”, a comentat Mihai Gâdea.

”Eu cred că Traian Băsescu încerca să se facă util SUA”, este de părere Bogdan Chirieac, analist politic.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă