Antena 3 CNN Actualitate Educație Legea care oferea 500 de euro copiilor, și a fost ignorată șase ani, va fi modificată

Legea care oferea 500 de euro copiilor, și a fost ignorată șase ani, va fi modificată

de M.Z.    |   

Un articol din Legea Educației - care prevede ca fiecare copil să primească la naștere 500 de euro pentru educație, dar care este ignorat de stat de șase ani - va dispărea complet, a anunțat ministrul de resort, Pavel Năstase, potrivit Știrileprotv.ro.

Actualul ministru al Educației susține că nu sunt nici bani, nici norme de aplicare. ”În momentul când copilul este foarte foarte mic, dacă se acorda la naștere, până ajunge el să fie elev, ce se întâmplă cu banii ăștia? Îi depunem într-un cont, cum se aplică? Și nu s-a găsit o procedură practică care să implementeze acest articol de lege”, a spus ministrul Educației, Pavel Năstase.

Mai mult, articolul respectiv făcut pe vreme ministrului Daniel Funeriu va dispărea complet, iar în locul lui ar urma să fie acordate doar niște scăderi de taxe pentru familiile sărace. ”Familiile care au venituri până în 5000 de lei să se facă o deducere din impozitul pe venituri în valoare de 1.600 de lei pe an. Cei care au venituri între 5000 și 10.000 de lei, deducerea să se ridice la 1.200 de lei pe an”, a declarat Pavel Năstase.

Conform legii Educației, "Statul sprijină dreptul la învățare pe tot parcursul vieții prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, fiecărui copil cetățean român, la nașterea acestuia. Suma este acordată în scop educațional în beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale”.

Subiecte în articol: Legea Educaţiei Pavel Năstase
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai