Antena 3 CNN Life Lichidul roşu din caserolele cu carne nu e sânge. Ce este de fapt

Lichidul roşu din caserolele cu carne nu e sânge. Ce este de fapt

<1 minut de citit Publicat la 09:24 07 Mar 2017 Modificat la 09:24 07 Mar 2017
foto: Pixabay.com

Acest lichid nu este sânge, ci mioglobină. De regulă, sângele se curăţă în timpul procesării cărnii, scrie realitatea.net.

Mioglobina este un amestec de apă şi proteine care se regăseşte în ţesutul muscular. Rolul acestui lichid este oxigeneze celulele musculare.

Mioglobina este dictată de un pigment şi astfel în funcţie de acesta, carnea este mai închisă sau mai deschisă la culoare. Atunci când mioglobina ia contact cu aerul, acesta devine mai închisă şi aşa vei reuşi să îţi dai seama cât de proaspătă sau nu este carnea.

Totuşi vorbim şi despre produse injectate cu nitriţi care păstrează culoarea frumoasă a cărnii. Carne rezistă cel mult 2-3 zile apoi îşi schimbă culoarea.
-

Etichete: carne
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole