Antena 3 CNN Externe Lider terorist marcant, ucis în Tunisia

Lider terorist marcant, ucis în Tunisia

Un lider jihadist 'periculos' a fost doborât în noaptea de miercuri spre joi, în timpul unei operaţiuni antiteroriste desfăşurată de armată în zona vest-centrală a Tunisiei, a anunţat joi Ministerul Apărării tunisian, informează Agerpres

Unităţi ale armatei au 'reperat' în zona militară închisă de pe Muntele Mghilla mişcări ale unor 'elemente teroriste', înainte ca forţele militare speciale să reuşească să-l ucidă pe 'unul dintre cei mai periculoşi lideri terorişti din Tunisia', a precizat ministerul într-un comunicat. 

Identificat ca Seifedine Jameli alias Abou al-Qaaqaa, acest presupus lider jihadist face parte din organizaţia teroristă Jund al-Khilafa ('soldaţii califatului' în arabă), aliată grupării Stat Islamic (SI), potrivit aceleiaşi surse. Arme, muniţii şi material militar au fost ridicate în timpul acestei operaţiuni încă în curs, a adăugat ministerul. 

În aceeaşi regiune, un păstor de 17 ani a fost decapitat în noiembrie de către jihadişti, suscitând o vie emoţie în Tunisia. 

Forţele de securitate şi armata urmăresc din 2012 grupările extremiste armate încercuite în zonele montane ale ţării, în special pe Muntele Chaambi, în regiunea Kasserine (centru-vest), considerat principala bază a luptei jihadiste. 

După revoluţia din 2011, Tunisia se confruntă cu ascensiunea unei mişcări jihadiste responsabile de moartea a peste o sută de soldaţi şi poliţişti. Anul trecut, trei atacuri sângeroase revendicate de gruparea SI au făcut 72 de morţi, dintre care 59 de turişti străini. 

Subiecte în articol: Tunisia terorist lider jihadist ucis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs