Antena 3 CNN Politică PRIMA CASĂ. Liviu Dragnea anunță facilități noi pentru programul Prima Casă. Condiții mai ușoare pentru credite și rate fixe

PRIMA CASĂ. Liviu Dragnea anunță facilități noi pentru programul Prima Casă. Condiții mai ușoare pentru credite și rate fixe

PRIMA CASĂ. Președintele PSD, Liviu Dragnea, anunță noi facilități pentru cei interesați de programul Prima Casă.

PRIMA CASĂ. "Vreau să spun, dincolo de mărirea punctului de pensie, am discutat despre programul Prima Casă. Vrem să facilităm acest lucru pentru că vrem să crească programul, pe de o parte pentru ca tinerii să aibă acces la o locuință și pe de altă parte să sprijinim domeniul construcțiilor. Discutăm serios despre rate fixe și condiții mai ușoare la creditele pentru Prima Casă. Vrem să venim cu niște măsuri foarte serioase care să creeze facilități semnificative și să dinamizăm domeniul respectiv. Procedurile sunt, doar o să ieșim cu astea. Prezentăm elemente. Creditul să fie luat în condiții mai avantajoase, să fie rambursat în condiții mai avantajoase. Dar în același timp dezvoltăm și sectorul de locuințe”, a afirmat Liviu Dragnea, duminică, România TV.

Acestea nu sunt singurele facilitiăți pentru tineri și nu numai lansate de Guvernul PSD. 

Tinerii români care nu au un loc de muncă stabil sau care sunt în perioada studiilor se pot bucura, începând din luna octombrie a anului trecut, de credite fără dobândă de până la câteva zeci de mii de lei. Garanția statului va fi de 80%, tot autoritățile urmând să acopere dobânda.  În 2019, plafonul total al garanțiilor de stat care vor putea fi emise în cadrul programului va fi de 1 miliard de lei.

Tinerii cu vârsta între 16 și 26 de ani care nu obțin venituri pot solicita credite fără dobândă de până la 40.000 de lei. Creditul este destinat acoperirii nevoilor tinerilor, și anume a cheltuielilor legate de educație, sănătate, cultură, sport și altele. Dacă se vor angaja în perioada derulării creditului, aceștia vor putea să ceară încă 20.000 de lei în baza unei simple adeverințe de la angajator. În orice caz, dacă tinerii n-au venituri, vor avea nevoie de un codebitor.

Garanția statului este de 80%, iar dobânda este subvenționată tot de stat. Durata creditului ce poate fi contractat de către tinerii de până la 26 de ani va fi de maximum zece ani, inclusiv perioada de grație de maximum cinci ani.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania