Antena 3 CNN Actualitate Elevii din localitățile carantinate din Ilfov pot veni la simularea BAC-ului în București cu declarații pe proprie răspundere

Elevii din localitățile carantinate din Ilfov pot veni la simularea BAC-ului în București cu declarații pe proprie răspundere

Elevii din localitățile carantinate situate în județul Ilfov pot veni în Capitală pentru susținerea simulării BAC-ului la limba română în baza unei declarații pe propria răspundere.

de Georgiana Adam    |   

Prefectul Capitalei: Părinții din Ilfov își pot însoți copiii la simularea BAC-ului

Declarația a fost făcută de prefectul Capitalei, Alin Stoica. Potrivit acestuia, elevii din localitățile carantinate vor putea fi însoțiți de părinți, care vor motiva faptul că își însoțesc copiii.

"Colegul meu, care este prefect de Ilfov, tocmai a luat aceste măsuri pentru a permite copiilor să se deplaseze, evident, pe baza unei declarații și aici, în București, am rugat Poliția Capitalei să asigure patrule în jurul acestor licee pentru a se asigura că se respectă măsurile, respectiv purtarea măștii și distanța fizică”, a spus Stoica.

Prefectul Capitalei a precizat că în declarație pe propria răspundere elevii vor scrie că au simulare și că se deplasează la liceul unde învață.

De asemenea, tot în baza unei declarații pe propria răspundere, părinții își pot însoți copiii,

În afară de situația simulării examenelor de Bacalaureat, activitatea școlară în zonele carantinate se desfășoară online, a mai spus prefectul Capitalei.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că dacă situația carantinării unor zone durează și sunt elevi care studiază la o școală dintr-o localitate care nu e în carantină va trebuie să se găsească o soluție.

„Probabil trebuie să ne gândim la o soluție împreună cu ministrul Educației”, a arătat Voiculescu.

Sursa: Mediafax

Subiecte în articol: simulare bac Ilfov
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM