Antena 3 CNN Externe Lovitură dură pentru gruparea Stat Islamic

Lovitură dură pentru gruparea Stat Islamic

Unul dintre cei 11 insurgenți uciși în urma unor lovituri aeriene ale NATO era un responsabil de rang înalt din filiala afgano-pakistaneză a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a declarat vineri un oficial local citat de DPA, potrivit Agerpres.

Agenția de știri afgană ToloNews relatează, citându-l pe șeful districtului Achin, că Hafiz Saeed se afla printre victimele loviturilor aeriene ale NATO de joi din provincia Nangarhar.

Ghalib Mujahid a mai precizat că fiul lui Mangal Bagh, un alt lider al grupării, se află și el printre cei uciși.

Purtătorul de cuvânt al poliției din provincia Nangarhar, Hazrat Hussain, nu a confirmat însă informația. 'Nu avem nicio informație care să confirme moartea lui Hafiz Saeed într-o lovitură aeriană', a spus el. El și biroul guvernatorului au confirmat că loviturile aeriene au avut loc, afirmând că s-au înregistrat zece victime în două atacuri.

Unii oficiali au declarat anterior că Hafiz Saeed, fost lider al organizației Tehrik-i-Taliban Pakistan, a fost ucis în iulie împreună cu alte 30 de persoane într-o lovitură aeriană a unei drone în același district.

Estul Afganistanului a fost identificat ca un loc fierbinte pentru activități ale SI, potrivit șefului misiunii NATO, gen. John Campbell. Forțele americane au concentrat tirurile dronelor asupra zonei de est a Afganistanului de la jumătatea anului trecut.

Subiecte în articol: Stat Islamic NATO
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei