Antena 3 CNN Externe Lovitură pentru artizanii BREXIT. Pentru ce ar opta britanicii dacă s-ar relua ACUM votul referitor la apartenența la UE

Lovitură pentru artizanii BREXIT. Pentru ce ar opta britanicii dacă s-ar relua ACUM votul referitor la apartenența la UE

Electoratul britanic ar vota acum cu greutate să rămână în Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj BMG publicat joi, scrie Reuters și Agerpres.
   
Regatul Unit a votat cu 51,9% să părăsească blocul într-un referendum pe 23 iunie, în timp ce 48,1% din electorat a votat să rămână.
   
Un sondaj realizat de BMG Research arată că atunci când au fost întrebaţi dacă Marea Britanie ar trebui să rămână în UE sau să iasă, 45% au optat să rămână, 43% au optat să iasă şi 12% nu au ştiut.
   
"Mai degrabă decât să se întoarcă spre +Remain+ (a rămâne), se pare că acum oamenii sunt mai puţin decisivi dacă decizia +Leave+ (a ieşi) a fost corectă", a declarat Michael Turner, şef de cercetare la BMG, pentru Reuters.
   
Excluzându-i pe cei care "nu ştiu", taberele Remain şi Leave obţin acum 51% şi 49%, respectiv, potrivit sondajului.
   
Sondajul a fost realizat în teren între 19 şi 24 octombrie pe un eşantion de 1.546 de adulţi rezidenţi în Marea Britanie.

Subiecte în articol: sondaj Brexit
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată