Antena 3 CNN Politică Lucian Romașcanu a salvat de la demolare o primărie dintr-o clădire istorică: ”Trebuie salvată și restaurată așa cum merită”

Lucian Romașcanu a salvat de la demolare o primărie dintr-o clădire istorică: ”Trebuie salvată și restaurată așa cum merită”

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a salvat de la demolare Primăria Urlați, a cărei clădire era ”de mare valoare arhitectonică și istorică”.

de Georgiana Adam    |   

”Un primar decuplat total de la ceea ce înseamnă grija pentru comunitate în întregul ei, a decis să demoleze clădirea primăriei, o clădire de mare valoare arhitectonică și istorică. Probabil ceva "frumos", din aluminiu și sticlă, era visul d-lui primar...

Este vorba de clădirea Primăriei Urlați, proiectată la începutul secolului trecut de către unul dintre arhitecții interbelici de marcă ai României - TOMA SOCOLESCU - care trebuie salvată și restaurată așa cum merită!

Institutul Național al Patrimoniului a solicitat clasarea de urgență a clădirii ca monument istoric, demolarea fiind acum imposibilă”, a scris Lucian Romașcanu pe Facebook.

Subiecte în articol: Lucian Romașcanu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă