Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban îl contrazice vehement pe medicul Alexandru Rafila. ”Asta este o prostie!”

Ludovic Orban îl contrazice vehement pe medicul Alexandru Rafila. ”Asta este o prostie!”

După declarația reprezentantului României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție și în familie, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul nu poate impune o astfel de regulă. ”Ce se întâmplă într-o familie depinde de familia respectivă!”.

de Laura Dinu    |   

Nu putem să impunem o astfel de regulă. Ce se întâmplă într-o familie depinde de familia respectivă, nu putem impune noi astfel de reguli.

Am mai auzit prostia asta, s-a făcut campanie și de către PSD că Guvernul vrea să introducă obligativitatea măștii în familie. 

Asta e o prostie, niciodată un guvern nu poate să impună așa ceva!”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Medicul Alexandru Rafila a declarat că masca ar trebui să fie purtată și în casă la interacțiunea cu persoanele în vârstă care au boli cronice. 

Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască.

Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a arătat profesorul Alexandru Rafila, potrivit Digi24. 

Subiecte în articol: Ludovic Orban
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei