Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, mesaj pentru industria ospitalității. Când se redeschid restaurantele

Ludovic Orban, mesaj pentru industria ospitalității. Când se redeschid restaurantele

Premierul Ludovic Orban le-a transmis oamenilor de afaceri din industria ospitalităţii, care au cerut insistent redeschiderea afacerilor, că, dacă se va putea, măsurile de restricţie vor fi relaxate, ”dacă nu, nu”.

de Cristina Tudorache    |   

Prezent sâmbătă la Vatra Dornei, premierul a fost întrebat ce le răspunde celor care au afaceri în industria HoReCa şi care au cerut relaxarea măsurilor restrictive care le afectează afacerile, în special redeschiderea restaurantelor. Ludovic Orban le-a transmis proprietarilor de restaurante că se vor lua măsuri de repornire doar dacă acest lucru va fi posibil, în funcţie de evoluţia epidemiei de COVID-19. 

„Am avut consultări repetate cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, foarte multe runde de întâlniri şi la fiecare întâlnire le-am spus: Dacă se poate, da. Dacă nivelul de răspândire a virusului nu va depăşi anumite limite, se va putea, dacă nu, nu. Oricum, va trebui să aşteptăm evoluţia pentru că măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am aşteptat să vedem efectul ca să nu apară o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri”, a spus prim-ministrul.

Ludovic Orban a precizat că, în situaţia în care va apărea o creştere a numărului de îmbolnăviri, autorităţile „mai stopa” relaxările de restricţii pe care le au în plan și starea de alertă ar putea fi prelungită din nou.

Subiecte în articol: restaurante Ludovic Orban
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern