Antena 3 CNN Politică Mai multe organizații PSD cer excluderea lui Mihai Chirică din partid

Mai multe organizații PSD cer excluderea lui Mihai Chirică din partid

Comitetul Executiv Judeţean (CEJ) al organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Social Democrat a adoptat cu unanimitate de voturi o rezoluţie prin care propune eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al PSD a primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, CEJ Constanţa al PSD, reunit în şedinţă lărgită, a adoptat trei rezoluţii cu privire la susţinerea Guvernului Grindeanu, sprijinul acordat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi la declaraţiile publice ale preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, Mihai Chirica, vicepreşedinte la nivel naţional al partidului.

Tot miercuri, PSD Olt a hotărât, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean, să solicite excluderea vicepreşedintelui partidului Mihai Chirica din PSD.

În plus, mai mulţi primari ieşeni social-democraţi s-au întâlnit marţi după-amiaza, la un hotel din apropierea Iaşiului, pentru a lua o decizie faţă de declaraţiile făcute în ultima perioadă de primarul Mihai Chirica, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Iaşi.

Timp de trei ore, peste 20 de primari din judeţ au discutat situaţia creată în urma declaraţiilor şefului filialei PSD, Mihai Chirica. În cele din urmă, în cadrul întrunirii informale, edilii au decis trimiterea unei scrisori către Guvern şi conducerea centrală a PSD, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de actuala guvernare dar şi că se dezic de declaraţiile lui Mihai Chirica.

Şi PSD Dolj a cerut excluderea primarului Iaşului din partid, pe motiv că a încălcat statutul partidului prin declaraţiile şi acţiunile sale. Totodată, filiala judeţeană cere şi excluderea europarlamentarului Cătălin Ivan, care a criticat în termeni duri modul cum a acţionat conducerea partidului.
 

 

Subiecte în articol: Iași excludere Mihai Chirica PSD organizatii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept